Sote-sektorilla toimiva Suomen Avustajapalvelut Rona-mobiilisovelluksen käyttäjäksi

Suomen Avustajapalvelut ottaa käyttöön Rona-mobiilisovelluksen vahvistaakseen työntekijöiden kyberturvallisuustaitoja. Kasvava sote-alan toimija yhdistää henkilökohtaista avustajaa tarvitsevat asiakkaat ja alan osaavimmat ammattilaiset.

Suomen Avustajapalvelut tunnetaan vammaisten ja vammautuneiden henkilökohtaisen avun laatujohtajana koko Suomessa. Yrityksen asiakkaat ovat tutkitusti alan tyytyväisimpiä: heistä 100% kokee, että heidän itsemääräämisoikeuttaan on kunnioitettu, ja samoin 100 % asiakkaista on valmiita suosittelemaan palvelua edelleen.

“Laadukas toiminta vaatii hyvän asiakaskokemuksen lisäksi myös laadukkaita sisäisiä prosesseja. Keskeinen osa tätä on korkea tietoturvan taso”, sanoo Taneli Tenhovuori, Suomen Avustajapalveluiden perustaja. 

“Haluamme levittää tietoturvaan liittyvää osaamista organisaatiomme jokaiselle tasolle, minkä vuoksi olemme lähteneet myös tähän projektiin”, kuvaa Tenhovuori Rona-mobiilisovelluksen käyttöönottoa. 

Helppo tapa oppia työn lomassa

Avustajan työssä on tärkeää kiinnittää huomiota erityisesti siihen, että asiakkaan yksityiset tiedot ovat suojassa erilaisilta tietoturvauhkilta. Avustaja on mukana asiakkaan arkipäiväisissä hetkissä, eikä työssä viivytä pitkiä aikoja sähköpostin ääressä. 

“Rona-mobiilisovelluksen lähettämät vinkit ja neuvot ovat helppo tapa oppia uutta työn lomassa”, sanoo Zeljko Bošković, Rona Finlandin hallituksen puheenjohtaja. Sovelluksen käyttäjät saavat puhelimeensa eri tyyppistä sisältöä sen mukaan, missä he työskentelevät. Toimiston työntekijät saattavat kohdata erilaisia tietoturvariskejä kuin asiakkaiden kotona työskentelevät työntekijät.  

Tietojen suojaaminen nyt erityisen ajankohtainen aihe sote-sektorilla

Rona on nopea tapa viestiä koko organisaatiota koskevista tietoturvaohjeista. Toisaalta kyberturvallisuuden perustaitojen kartuttaminen jo itsessään auttaa suojaamaan asiakkaiden, työntekijöiden ja työnantajan tietoja.

“Sosiaali- ja terveysalalla tietojen suojaaminen on nyt erityisen ajankohtainen aihe. On hienoa, että Rona voi olla mukana vahvistamassa työntekijöiden osaamista. Näin olemme mukana rakentamassa entistä turvallisempaa yhteiskuntaa yhdessä asiakkaidemme kanssa”, Bošković tiivistää.

Rona-sovellus toimitetaan Suomen Avustajapalveluille yhteistyössä Deloitte Finlandin kanssa.

healthcare company