Työntekijöiden tietoturvaosaaminen suojaa koko organisaatiota – Uusi Rona-mobiilisovellus valmentaa ja varoittaa uhkista oikea- aikaisesti

Deloitte Finland ja Rona Finland ovat yhdistäneet voimansa tarjotakseen Rona-
mobiilisovellusta palveluna yritysten ja julkisten tahojen käyttöön. Sovellus lisää organisaatioissa tietoisuutta arkipäiväisistä kyberriskeistä ja opastaa käyttäjää uhkatilanteissa. Sovelluksen sisältöjen taustalla hyödynnetään Deloitten globaalia Cyber Intelligence Center -verkostoa, joka päivystää kyberuhkien varalta 24/7.

Deloitte on maailman johtava kyberturvallisuuspalveluiden tarjoaja. Meillä on yhteensä noin 17 000 kyberammattilaista, jotka auttavat asiakkaitamme kyberriskien hallinnassa. Kyberturvallisuus ​​ei rajoitu vain yrityksiin – se vaikuttaa meihin kaikkiin myös yksilötasolla. Digitalisoituvassa maailmassa kaikkien, myös lastemme ja isovanhempiemme, tulee varautua kyberuhkiin. Lähdimme yhteistyöhön Ronan kanssa kasvattaaksemme yleistä tietoisuutta, niin yhteiskunnallisesti kuin yritystasolla: jos 10 % Suomen väestöstä on jatkossa tietoisempia kyberriskeistä, olemme yhteisönä jo paljon vahvempia”, tiivistää Karthi Pillay Deloittelta.

Inhimillinen muuttuja on koko ajan tärkeämpi osa tietoturvaa

Tietoturva-alalla on jo pitkään puhuttu siitä, kuinka ihminen on suurin riskitekijä tietovuodoissa – valitettavasti tämä väittämä pitää usein paikkansa. Yritysten tekniset kontrollit voivat pettää ja tietojenkalasteluviesti päästä perille. Tällöin yksittäinen työntekijä on vain yhden hiiren klikkauksen päässä tietomurron aiheuttamisesta.

”Inhimillinen muuttuja on koko ajan tärkeämpi osa tietoturvaa. Rona sitouttaa ja kannustaa käyttäjää turvallisiin tapoihin toimia. Mitä valistuneemmat käyttäjät, sitä paremmin voimme puolustautua kyberuhkia vastaan, jopa koko kansakuntana”, kertoo Lauri Haapamäki Deloittelta.

Hyödyllisiä neuvoja käyttäjälle, rahan ja ajan säästöä organisaatiolle

Rona-sovellus on helppokäyttöinen työkalu, eikä se vaadi käyttäjältään alan ammattikielen ymmärtämistä. Käyttäjät voivat myös lähettää kuittauksia ja kysymyksiä hyödyntämällä samaa ruuhkatonta kanavaa. Rona säästää organisaation aikaa ja rahaa, kun tietoturva on uhattuna. Käyttäjät saavat oikea-aikaista, juuri heille räätälöityä ja luotettavaa tietoa ja neuvoja suoraan omaan älypuhelimeensa.  

“Valitsimme yhteistyökumppaniksemme Deloitten, jolla on lahjakkaat osaajat ja vahvaa asiantuntijuutta kyberturvallisuudesta. Deloitte on myös yrityksenä hyvin sitoutunut myönteisten yhteiskunnallisten vaikutusten luomiseen. Juuri samat asiat ovat meillekin tärkeitä”, sanoo Željko Bošković, Rona Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Rona Finland on suomalainen, vuonna 2018 perustettu yritys, jonka taustalla on kansainvälinen tiimi tietoturvallisuuden, teknologian ja viestinnän osaamista.

Deloitte on yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista. Toimimme yli 150 maassa ja palvelemme asiakkaitamme tilintarkastukseen, verotukseen, liikkeenjohdon konsultointiin, riskienhallintaan ja yritysjärjestelyihin liittyvissä asioissa. Deloitten kansainvälisen verkoston ja vahvan paikallisen osaamisen ansiosta tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisia, innovatiivisia ratkaisujaja autamme heitä menestymään. Suomessa meitä deloittelaisia on 600 ja maailmanlaajuisesti 312 000.

Yhteystiedot:

Oskari Räisänen, co-founder, COO, Rona Finland Oy, 040 5890844,oskari@rona.fi
Karthi Pillay, Managing Partner, Deloitte, 050 3013754 karthi.pillay@deloitte.fi
Lauri Haapamäki, Senior Manager, Deloitte, 0400 254059 lauri.haapamaki@deloitte.fi